Kas ir meta tagi un ko tas nozīmē priekš google un SEO ( blogs )

Posted on February 1, 2011 by

1



Labrīt!

Šodien nedaudz vairāk palasīju un papētīju par tagiem, meta tagiem un meta keyword. Rezultāts diezgan interesants.

Pirmkārt kas ir meta tagi un atslēgas vārdi? Tie ir noteikti vārdi, vārdu kopums kurš apraksta Jūsu lapas saturu interneta meklētājiem. Bet lasot par tiem vairāk sapratu, ka tas nav web lapā tas svarīgākais. Jo meta tagi un atslēgas vārdi nav dinamiski. Tie ir stacionāri un diezgan abstrakti, jeb pārlieku vispārēji (peim. Auto, smieklīgi, slavenības u.t.t) . Tie nedod atbildi uz kādiem konkrētiem jautājumiem un Meta tagus, meta keyword izmanto tikai mazie meklētāji. Google šos faktorus it kā neņem vērā. Atļaušos uzsver ka tikai it kā. Protams zināmā mērā jau ievēro, bet tas ne tuvu nav lieta kura pacels Jūsu lapas SEO.

Kādēļ ? ļoti vienkārši. Piemērma pamēģiniet atrast kādu konkrētu rakstu pēc tagiem, tas būs ļoti sarežģiti jo tagi pie raksitem būs politika, ziņas, latvija. – bezcerīgi. Tiesa google patīk virsraksti un ievadi. Labs varinats ir attiecīgo dinamisko atslēgas vārdu iesastīšana tieši virsrakstā un ievadā. Jā Jūs dotaies uz šādu principu, tikai tad kāda nozīme rodas arī meta tagiem un atslēgasvārdiem ( protams ja tie ir pareizi ievadīti, teiksim ja zem sadaļas politika tagi arī ir politika, valdība, saeima u.t.t. nevis atkal vispārēji ziņas, latvija u.t.m.l )

Pašas google officiālā versija par meta tagiem gan ir tāda, ka viņi to neievēro 1. Lai neradītos „labo tagu” zagšanas, tādējādi paceļot savu web reitingu uz citu web lapu lauriem. 2. Protams ir šis pats abstraktuma un nenosakāmība faktors. Bet google’i patīk lapas apraksti. Tos gan tā labrāt inedeksē un pārvērš tagos.

Tātad neliels rezumē, cik nu pagaidām esmu lasījis un runājis par šīm lietām.

Meta tagi un keywords interesē mazajiem meklētājiem, bet no 2009. Gada vidus google ir oficiāli paziņojusi ka tos neņems vērā. Lai uzlabotu savas web lapas indeksāciju ir vērts padomāt par raksta virsrakstu, ievadu tad par lapas aprakstu un tikai pēc tam iespring par meta tagiem un atslēgas vārdiem. Protams ne mazsvarīgs faktors ir arī lapas linka saprotamība google robtiņam, bet ar linkiem un dinamiskajiem atslēgas vārdiem vēl neko neesmu pētījis, tadēļ pagaidām klusēšu.

Ceru ka kādam kaut kas no visa ši noderēs!